Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Program "Podržimo socijalno uključivanje osoba izloženih obiteljskom nasilju" bio je usmjeren na pružanje sveobuhvatne podrške socijalnom uključivanju osoba izloženih obiteljskom nasilju i prevenciji institucionalizacije, prioritetno na području Osječko-baranjske županije, ali i šire, provodeći aktivnosti: pravne i psihosocijalne pomoći i podrške, kao učinkovite i nužne uslugu osnaživanja i zastupanja na individualnoj razini; osposobljavanja za tražena zanimanja i stjecanja dodatnih znanja i vještina koja će pridonijeti približavanju tržištu rada i ekonomskoj samostalnosti kao važnom preduvjetu za izlazak iz nasilnog okruženja; organizacije javnih kampanja osvještavanja šire javnosti o neprihvatljivosti nasilja kao rješavanja bilo kojeg problema u obitelji; istraživanja i zagovaranja učinkovitijih zakonodavnih rješenja i primjene propisa te povezivanja mreža pružatelja usluga na nacionalnoj i europskoj razini.

Program se provodio u trajanju od 01. lipnja 2014. do 31. svibnja 2017. u partnerstvu s Gradom Osijekom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, PS Osijek. Program je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pruženo je preko 520 pravnih savjeta, osigurano 57 zastupanja pred sudom, obavljeno 135 stručnih konzultacija. Zabilježeno je preko 800 poziva na SOS telefonu za žrtve nasilje, mobbinga i diskriminacije. Omogućeno je verificirano osposobljavanje za 20 žena za tražena zanimanja, a 306 polaznika/ca završilo je tečaj engleskog jezika kroz 6 semestara. Održan je dvodnevni trening o društvenom poduzetništvu i radionice podrške pri zapošljavanju. Uključeno je preko 100 volontera/ki kroz 6,323 volonterskih sati u udruzi. Zagovarala su se učinkovitija i bolja pravna rješenja s područja zaštite osoba izloženih nasilju u obitelji i diskriminaciji, a posebno ratifikacije i primjene Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Osluškujući potrebe građana i građanki, kao što je to činila od svojeg osnutka 2001. godine, Udruga nastavlja djelovati za opće dobro, s ciljem doprinosa u izgradnji otvorenog društva punopravnih slobodnih, afirmiranih i aktivnih pojedinaca i pojedinki.


Tekst i foto: Mirjana Herceg Šimunović


 Stranica prilagođena ispisu
Stenci stari 65 dana i...
Na ovom mestu moze...
Hotel u Splitu,za izgr...
Iznajmljujemo kompletn...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:94

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Puteljak