Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

HEP-Toplinarstvo je izvijestilo kako je jučer, 15. svibnja, započelo podešavanje automatske regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime je završila ogrjevna sezona 2016./2017. za približno 125.000 krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Za podešavanje automatske regulacije u svim toplinskim podstanicama potrebno je približno tri dana, a nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje s radovima na toplinskim sustavima. U razdoblju izvan ogrjevne sezone provest će se revitalizacija približno 8,5 km postojeće vrelovodne i toplovodne trase te izgradnja 6 km nove trase.

Završili smo ogrjevnu sezonu 2016./2017. koja je protekla uspješno. S ciljem osiguravanja kontinuirane i sigurne opskrbe krajnjih kupaca toplinskom energijom, HEP- Toplinarstvo će i ove godine izvan ogrjevne sezone provoditi radove na revitalizaciji mreže. Uslijed radova mogući su kratki prekidi opskrbe toplom vodom, a o točnim terminima prekida HEP- Toplinarstvo će pravovremeno obavijestiti krajnje kupce. Savjetujemo našim krajnjim kupcima da u razdoblju izvan ogrjevne sezone provjere ispravnost unutarnjih instalacija grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima, te da na istima do početka rujna provedu sve potrebne radove, kako bi spremni dočekali novu sezonu grijanja.“, izjavio je Zdravko Zajec, direktor HEP-Toplinarstva.

Prije izvođenja radova na unutarnjim instalacijama grijanja potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava grijanja zgrade, što obavljaju isključivo radnici HEP- Toplinarstva na pisani zahtjev predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade. HEP- Toplinarstvo savjetuje da se suvlasnici zgrade dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje instalacija pogonskom vodom. Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja biti će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP- Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije. HEP- Toplinarstvo će potom napuniti instalacije pogonskom vodom, pri čemu se preporučuje da ventili na svim radijatorima u zgradi budu otvoreni te da suvlasnici zgrade paralelno s punjenjem sustava organiziraju i odzračivanje unutarnjih instalacija.

Sezona grijanja 2017./2018. započet će najranije 15. rujna 2017. u skladu s vremenskom uvjetima.

Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Postovani ukoliko ste ...
Nov apartman Preko Mor...
Prodajem stenad Bull T...
Mlađa i starija gej go...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:43

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kod Vodenih vrata

Propustili ste? Pogledajte!