Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Grad trenutno iz proračuna godišnje troši čak 220 milijuna kuna na samo dvije stavke: materijalne troškove i plaće. To čini 50% proračuna. Zamislite koliko bi stvorili novih radnih mjesta u Osijeku ukoliko bi se samo dio tog novca investirao u mlade, u poduzetnike i investicije. Taj novac se treba bolje rasporediti!

Projekti koje ćemo provesti u sljedeće 4 godine:
- po dolasku na vlast osnovat ćemo mali agilni tim usmjeren na transformaciju Osijeka u digitalno regionalno središte jugoistočne Europe, te ćemo organizirati startup natjecanja usmjerena na studente i mlade kojima ćemo ih poticati na poduzetništvo i stvaranje radnih mjesta.

KLIK: Kratki video projekta!

- izgradnja IT kampusa s potrebnim prostorima za IT sektor i nove startup-ove, osnivanje gradskog investicijskog javno privatnog fonda za financiranje tehnoloških projekata, a u našim školama ćemo poticati STEM edukaciju kroz kupnju opreme i odgajati mlade da budu spremni raditi u IT sektoru.

- izgradnja hladnjače za OPG-ove radi veće konkurentnosti uvoznoj robi i radi osiguranja domaćih proizvoda provjerene kvalitete na našim stolovima tijekom cijele godine. Za izgradnju hladnjače od 1.500 tona je potrebno 13.000.000 kuna.

KLIK: Kratki video projekta!

-donijet ćemo obiteljima uštede od 28.250 kuna tijekom školovanja djece kroz besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce i srednjoškolce.

KLIK: Kratki video projekta!

- grad Osijek će dobiti prvu solarnu elektranu za napajanje gradske rasvjete. Trošak investicije je 7.000.000 kuna, a takvu solarnu elektranu već ima Orahovica i Medinci.

KLIK: Kratki video projekta!

- 32.000 kn uštedjet ćemo svakoj obitelji s djecom u vrtiću kroz projekt „besplatan vrtić za sve“ tijekom mandata. Za ovu mjeru potrebno je 16 milijuna kuna što je 3,8% proračuna.

KLIK: Kratki video projekta!

- izgradnja tvornice agro peleta radi iskorištavanja bio otpada Unikoma čime ćemo smanjiti trošak grijanja 18 osnovnih škola, 16 srednjih škola i 26 vrtića. Izgradnja tvornice je 2.600.000 kuna kojom ćemo otvoriti nova radna mjesta u našem gradu.

KLIK: Kratki video projekta!

-raspetljat ćemo gradski proračun i učiniti ga potpuno transparentnim, jednostavnim i opravdanim u lipu, a gradske firme će imati postavljene jasne dugoročne i kratkoročne ciljeve.

KLIK: Kratki video projekta!

- kako bih svima pokazao da u politiku ne ulazim radi novca odlučio sam se odreći većine svoje plaće i tijekom mandata u proračunu uštedjeti 750.000 kuna. Taj novac usmjerit ću za sufinanciranje lijekova našim umirovljenicima koji jedva spajaju kraj s krajem zbog premalih mirovina.

KLIK: Kratki video projekta!

-obitelji koje se odluče za treće dijete omogućit ćemo iz proračuna financijsku pomoć od 46.000 kuna kroz tri godine. Djeca su naša budućnosti. Zato ćemo za obitelj koja se odluči na 3.dijete osigurat 10.000 kn jednokratne pomoći za što je potrebno 17 milijuna kuna, odnsono 3,8% iz proračuna. Za majke ćemo osigurati i dodatnih 36.000 kn tijekom 3 godine porodiljnog. Za to je potrebno izdvojiti 5% proračunskog novca.

KLIK: Kratki video projekta!

- pokrenuti ćemo projekt bunker kulture za mlade koji će biti dobra ponuda nečeg drugačijeg, mjesto gdje se umjetnici nesmetano okupljaju i slobodno kreativno izražavaju, a mladi imaju prostor za kvalitetno druženje.

KLIK: Kratki video projekta!

- hrvatski branitelji, heroji koji su branili naš grad i našu domovinu zaslužuju poštovanje i vraćanje dostojanstva. Izgradit ćemo Dom za branitelje uz sufinanciranje države i fondova Europske unije. Osigurat ćemo besplatnu pravnu, zdravstvenu i psihlošku pomoć braniteljima i njihovim obiteljima.

Sufinancirat ćemo se projekte koji promoviraju vrijednosti Domovinskog rata i truditi se ujediniti sve branitelje oko zajedničkog cilja - izgradnje boljeg Osijeka za našu djecu.

KLIK: Kratki video projekta!

- napokon ćemo napraviti sklonište za mačke u kojeg ćemo smjestiti sve napuštene mace i one koje se oporavljaju od ozljeda ili sterilizacije zato što volimo životinje. Azilu u Nemetinu ćemo osigurati puno veću financijsku pomoć, natkriti azil te osigurati veterinarsku stanicu unutar azila za prihvat ranjenih i odbačenih štenaca.

KLIK: Kratki video projekta!

Kristijan Šimičić, kandidat za gradonačelnika ispred stranke zaključuje: Biraj bolje

Osijek može napraviti zaokret samo kroz snažno gospodarstvo koje stvara radna mjesta i kroz mlade, uspješne ljude na čelu grada s jasnom vizijom razvoja Grada.

S 28 godina imam 10 godina radnog iskustva, magistar sam ekonomije, stvorio sam više od 30 radnih mjesta i želim svima pokazati: moguće je drugačijim i boljim modelom upravljati Osijekom.

Puno je primjera u Hrvatskoj gdje su mladi i uspješni ljudi preuzeli vlast i od svojih gradova i općina napravili čuda. Osječani, dajte nam priliku da vam pokažemo da je moguće bolje!

21. svibnja 2017., Zainati se, izađi na izbore i Biraj bolje. Moguće je!

[Sponzorirani članak]


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju stenci LABR...
Na prodaju muzjacic MO...
Mlađa i starija gej go...
Ponuda svih renomirani...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:187

Registrirani online (2): akoide, pirko


Objektiv031

Kod Vodenih vrata