Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradsko poduzeće GPP Osijek objavilo je prvo izdanje svoje Revije za travanj/svibanj u kome je najviše prostora posvećeno nadolazećoj modernizaciji GPP-a, projekt koji je, kako smo već pisali, vrijedan 100 milijuna eura.

Među zanimljivostima vezanima uz modernizaciju ističe se obnova autobusnog voznog parka u gradu. Naime, sadašnji vozni park čini 38 autobusa prosječne starosti 12,6 godina od kojih samo 12 vozila proizvedenih 2009. zadovoljava trenutne potrebe i ekološke standarde, dok su sva ostala vozila već odavno trebala biti zamijenjena.

Tako je projektom modernizacije predviđena kupnja 32 nova niskopodna autobusa od kojih će četiri biti električna. Osijek se time priključuje urbanim sredinama u zapadnoeuropskim zemljama gdje se sve više uvode ekološki čista vozila. Takvi bi autobusi u sklopu pilot projekta vozili nekim od najfrekventnijih linija u gradu.

Pri kupnji novih autobusa vodit će se računa da vozila imaju diesel motore koji zadovoljavaju barem Euro 6 normu te da je riječ o vozilima koja koriste plin ili električnu energiju kao pogon.

Od ostalih novosti vezanih uz prijevoz autobusa u Osijeku, GPP planira nabavku tri nova zglobna autobusa kapaciteta 160 mjesta kako bi se smanjio interval prometovanja na gradskim linijama sa 60 na 30 minuta. Također, u planu je nabava tri midi autobusa kapaciteta 70 mjesta za linije prema Tenji i Filipovici kao i smanjenje intervala prometovanja na najfrekventnijoj liniji Jug II – Kanižlićeva - VPG – Jug II s 13 na 10 minuta. U planu je i izgradnja nadstrešnica za putnike na pojedinim stajalištima te modernizacija cjelokupnog IT sustava, ticketinga, video nadzora i informiranja putnika.

Tekst: Osijek031.com
Foto: GPP


 Stranica prilagođena ispisu
Garsonjera 30 m2, bliz...
Skuter je upravo regis...
Na prodaju štenci Amer...
Ponuda svih renomirani...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:107

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Puteljak