Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Od akademske godine 2017./2018. u Osijek se vraća studij kineziologije na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.

Kineziologija se u Osijeku studirala tijekom 80-ih na Pedagoškom fakultetu, da bi potom taj studij bio ukinut, a svi zainteresirani morali su ići studirati u Zagreb ili Split. Ipak, odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja iz prosinca prošle godine taj je studijski program ponovno ustrojen i upisan u Upisnik studijskih programa.

Studij će trajati tri godine, odnosno šest semestara, studenti moraju prikupiti minimalno 180 ECTS bodova a završetkom studija steći će kvalifikaciju prvostupnik kineziologije. Nakon toga će moći nastaviti studiranje na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti gdje je u tijeku izrada novih diplomskih sveučilišnih studija. Jedan je diplomski studij kineziološke edukacije koji daje zvanje profesora nastave tjelesne kulture, a drugi je studij zdravstvene kineziologije odnosno sportske medicine koji će se provoditi u suradnji s Medicinskim fakultetom u Osijeku. U planu je otvaranje i studija sportskog menadžmenta.

Upisna kvota je 50 redovitih studenata, a interes za novi studij je velik sudeći po prijavama preko aplikacije postani student. Razredbeni postupak će se održati krajem lipnja i početkom srpnja, a sastojat će se od provjere motoričkih znanja i sposobnosti (opća zdravstvena sposobnost, provjera znanja plivanja itd.).

Kineziologija je inače jedno od najperspektivnijih zanimanja budućnosti jer po završetku studija posao se može pronaći kao treneri u sportskim klubovima, voditelji rekreacije, kondicijske pripreme sportaša, voditelji sportsko-rekreacijskih programa za osobe svih uzrasta, u zdravstvenom turizmu, wellness centrima te u vrtićima, školama, udrugama i institucijama.

Stoga možemo očekivati da će sportske dvorane i igrališta u gradu ovih dana oživjeti i više nego što je uobičajeno za dolazak lijepog vremena jer će se budući studenti kineziologije pripremati za ispit.Tekst; Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Dve zenke stare 3,5 me...
Cavalier King Charle...
Iznajmljujem jednoipos...
Na prodaju vrhunski st...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:98

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci