Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Porezna uprava je na svojim službenim stranicama izdala obavijest svim malim obveznicima fiskalizacije - paušalistima po osnovi samostalne djelatnosti, o izdavanju računa nakon 1. srpnja 2017. godine.

Izmjenama Zakona o fiskalizaciji brisan je pojam „mali obveznik fiskalizacije“ zbog čega su takvi obveznici ili paušalisti od 1. srpnja 2017. obvezni izdavati račune putem elektroničkih naplatnih uređaja.

Porezni obveznici koji trenutno provode fiskalizaciju putem uvezane knjige računa, dužni su od 1. srpnja 2017. godine postupak fiskalizacije izdavanja računa provoditi putem elektroničkih naplatnih uređaja sukladno članku 16. Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Isto podrazumijeva da su putem uspostavljene Internet veze dužni svaki račun, koji se naplaćuje sredstvima koja se prema navedenom Zakonu smatraju gotovinom, dostaviti Ministarstvu financija, Poreznoj upravi na ovjeru.

Dakle, i postojeći obveznici fiskalizacije koji porez na dohodak od samostalne djelatnosti plaćaju paušalno, moraju se prilagoditi postupku fiskalizacije izdavanja računa na način da račune izdaju putem elektroničkih naplatnih uređaja,
Uvezana knjiga računa, koja se ovjerava u Poreznoj upravi može se i dalje koristiti samo u slučaju kvara naplatnog uređaja odnosno nemogućnosti uspostave Internet veze s Poreznom upravom.

U slučaju bilo kakvih nedoumica i nejasnoća porezni obveznici mogu se obratiti u nadležnu ispostavu Porezne uprave prema svom prebivalištu/uobičajenom boravištu
“, piše na stranicama Porezne uprave.

Porezna uprava je pozvala sve paušalce da o tome vode računa i prilagode se. Procjenjuje se da se radi o oko 15.000 ljudi koji obavljaju djelatnost novinara, frizera, taksista i kozmetičara.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
Prodajem teretno vozil...
Montazni kontejner 065...
Registrovana odgajivac...
Na prodaju Lagoto roma...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:85

Registrirani online (1): bach46000


Objektiv031

Oblaci