Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Novi sveučilišni preddiplomski studijski program Matematika i računarstvo, razvijen u suradnji s tvrtkama članicama udruge Osijek Software City po uzoru na slične Computer Science preddiplomske studije europskih i američkih sveučilišta, upisuje prvu generaciju studenata na jesen 2017. godine.

Nositelj / izvođač studija je Odjel za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, trajanje studija je tri godine (šest semestara), pri čemu će kandidat sakupiti minimalno 180 ECTS bodova, a akademski naziv koji se stječe završetkom studija je Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica matematike i računarstva (univ. bacc. math. et comp.)

Tijekom studija studenti će naučiti kako održavati računalne mreže i sigurnost računalnih sustava, raditi s bazama podataka (SQL, noSQL, Big Data), koristiti proceduralne, funkcijske i objektno orijentirane programske jezike, baviti se grafičkim programiranjem (OpenGL), algoritmima i strukturama podataka, izrađivati mobilne, web i ugrađene aplikacije, upravljati projektima, kao i implementirati algoritme upravljanja i umjetne inteligencije na dinamičkim (robotskim) sustavima.

Po završetku studija nude se velike mogućnosti zaposlenja u Osijeku, gradu softvera, u IT sektoru gdje trenutno radi preko 1.000 ljudi, ali i mogućnost ostvarivanja karijere u bilo kojoj svjetskoj tvrtki na pozicijama Software Developera, Data Scientista, Big Data Engineera, Database Developera ili nekom od drugih traženih tehnoloških zanimanja.

Prijava ispita državne mature i prijava za upis na ovaj studijski program za sve pristupnike izvodi se putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) kojemu se pristupa preko internetske stranice Postani student. Ovaj studij još uvijek nije vidljiv u sustavu Postani student.

Registriranje programa u sustavu je u tijeku i očekuje se da program bude vidljiv maturantima krajem travnja.

Kao podrška novom programu otvorena je web stranica gdje na brzi način možete doći do svih bitnih informacija vezanih uz novi program kao i postavljati pitanja. Također, otvoren je i Facebook profil.

Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Trazimo autolimara sa ...
Novi brod dvostruke op...
Štenci iz jedine regis...
troetažne stalkove za...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:50

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Bajer

Propustili ste? Pogledajte!