Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na sjednici osječko-baranjskog Savjeta za nacionalne manjine župan Vladimir Šišljagić predstavio je mogućnosti financiranja programa i projekata nacionalnih manjina iz proračuna Županije ali i Europskog socijalnog fonda.

Cilj je omogućiti manjinskim udrugama da pravovremeno prijave svoje projekte kojima se radi na očuvanju njihovog identiteta te promicanju tradicionalne baštine i kulture.

Predstavljeni su javni pozivi, njih 20-ak, koji su trenutno otvoreni ili će uskoro biti raspisani u područjima poljoprivrede, razvoja i unaprjeđenja ruralnog turizma, razvoja poduzetništva, za kulturne aktivnosti, skrb za ranjive skupine. Riječ je, među ostalim, o potporama za manifestacije, sajmove, festivale, unaprijeđenje proizvodnje i poslovanja, nove proizvode, izložbe, smotre, natjecanja...

Predstavljena je i mogućnost natjecanja za sredstva iz Europskog socijalnog fonda koja se malo koriste a gdje nisu potrebna ulaganja ili kapitalne investicije. Udrugama manjina otvorena je i mogućnost suradnje i pomoći od strane Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje i njihovih stručnjaka u pisanju projekata za što same udruge često nemaju znanja ni kapaciteta.

Predstavljeno je i izvješće lokalnih jedinica o infrastrukturnim projektima ostvarenima u sklopu Nacionalne strategije za Rome u čemu su neki pomaci ostvareni u legalizaciji objekta te uređenju prometnica ili nogostupa.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Obz.hr


 Stranica prilagođena ispisu
Visenamenska rucna kol...
Hotel sa tri zvijezdic...
PRODAJEM NOVU DI...
★☆★ ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:90

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci