Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Počela je provedba projekta ”U čem' je problem?” u sklopu programa Europske unije Erasmus+ na području triju županija koje imaju najveću stopu nezaposlenih. .

Projekt provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak na području triju županija s najvećom stopom nezaposlenih mladih osoba u Hrvatskoj a to su Sisačko – moslavačka, Osječko – baranjska i Vukovarsko – srijemska županija. Potporu u provedbi projekta pružit će partneri- PRONI Centar za socijalno podučavanje, Agencija lokalne demokracije Sisak, Sisačko – moslavačka i Vukovarsko – srijemska županija te Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek i Područni ured Vukovar.

Vrijednost projekta je 10.920 eura, u potpunosti financiran sredstvima Europske unije ,a odobren je u sklopu Ključne aktivnosti 3: Podrška reformi politike. Provodit će se 12 mjeseci, točnije do 31. siječnja 2018. godine.

Projekt „U čem' je problem?“ proizašao je iz potrebe veće uključenosti mladih u društvo odnosno proces donošenja odluka i kreiranje politika za mlade. Opći cilj projekta je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih ljudi u demokratskom životu i na tržištu rada, dok su specifični ciljevi projekta povećati znanja i vještine mladih relevantne za procese razvoja politika za mlade te poticati dijalog između mladih i donositelja odluka odnosno tvoraca politika u području mladih i rada s mladima.

Naglasak projekta je na dijalogu mladih osoba i donositelja odluka, koji će se ostvariti tijekom sastanaka fokus grupa i radnih skupina. Rezultat njihovog zajedničkog rada (prikazan u Analizi prioriteta za razvoj politika mladih) će biti alat za daljnje uključivanje mladih u dijalog s donositeljima odluka te stvoriti preduvjete za izradu novih županijskih programa za mlade kako bi se unaprijedio položaj mladih i povećala njihova kvaliteta života.

Tekst i foto: Davor Lončarić/Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
02-10-2017 09:14:26 pm :: diva
U čemu je problem...pa Zavodi za zapošljavanje naprosto su statistički uredi...a tržište rada za mlade je "Put pod noge", preko granice...il do morskih izrabljivačkih problema...
To je jedino aktivno uključivanje mladih, gdje preaktivno sudjeluju po 14 sati rada...bez previše dijaloga o prijavi ..ove naše sretne demokracije...
Prelepi Bigl štenci na...
Tražimo osobu za vođen...
Iznajmljujem dvosoban ...
Djevojke same u stanu!...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:181

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Na Trgu

Propustili ste? Pogledajte!