Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Široku lepezu mogućnosti studiranja u gradu na Dravi od iduće akademske godine dodatno će obogatiti Pravni fakultet u Osijeku koji uvodi novi studij - Sveučilišni preddiplomski studij Socijalnog rada.

Novi će studij biti ustrojen kao redoviti studij te kao izvanredni studij, oba u trajanju od tri godine ili šest semestara. Akademski naziv koji će studenti steći završetkom studija je prvostupnik/prvostupnica socijalnog rada.

Sveučilišni preddiplomski studij Socijalnog rada ima za cilj prenijeti studentima znanje, vještine i vrijednosti nužne u socijalnom radu kojima se nastoji ublažiti socijalne i ekonomske nepravde te nejednakosti u društvu, poštujući etička načela socijalnog rada kao i temeljne potrebe i prava ljudi.

Nastava se izvodi u obliku predavanja, vježbi i seminara, gdje je u značajnom opsegu uključena i terenska nastava kroz sve tri godine studija. Studenti u svakom semestru biraju po jedan izborni predmet.

Sveučilišni preddiplomski studij završava kada studenti ispune sve studentske obveze: odslušaju predviđenu nastavu prema studijskom programu, polože ispite predviđenih obveznih i izbornih kolegija, obave obveznu terensku nastavu, izrade i obrane završni rad.

Trogodišnji program uključuje predavanja iz područja ekonomije, prava, psihologije i socijalnog rada pa su tako obvezni kolegiji prve godine studija Uvod u psihologiju, Uvod u pravo za socijalni rad i Osnove ekonomije, Sociologija, Komunikacija u socijalnom radu, Osnove socijalne politike te Teorijske osnove socijalnog rada.

Na drugoj godini studija studenti se upoznaju s glavnim metodskim predmetima u području obrazovanja socijalnih radnika, i to Socijalnim radom s pojedincem, a potom Socijalnim radom s obitelji. Treća je godina studija koncipirana tako da se jedna grupa predmeta iz područja socijalnog rada dalje razvija kroz metodske kolegije Socijalnog rada s grupom i Socijalnog rada s osobama s invaliditetom, a osim toga studentima nudi specifična znanja u području prevencije poremećaja u ponašanju i psihičkom funkcioniranju u socijalnom radu, te stjecanje znanja o ovisnostima i socijalnom radu s osobama starije dobi.

Prva će generacija studenata biti upisana u akademsku godinu 2017./2018., a uvođenjem ovog studija osječki Pravni fakultet postat će tek drugi fakultet u Hrvatskoj, nakon zagrebačkog, koji nudi ovaj studij.

Sve informacije o novom studiju možete pronaći u prilogu ili na web stranici Pravnog fakulteta.Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Hotel sa tri zvijezdic...
Odgajivacnica "Joxatea...
ISKORISTITE NOVE POGOD...
light show iznajmljuje...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:175

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Na mostu