Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na 32. sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka koja će se održati u petak 10. Veljače, jedna od točaka o kojoj će se raspravljati je prijedlog Odluke o izradi urbanističkog plana uređenja kompleksa „Gradski vrt“.

Prijedlogom odluke stavlja se izvan snage Detaljni plan uređenja kompleksa “Gradski vrt” koji je donesen 2002. godine i prema njemu je prostor oko Gradskog vrta planiran samo za sportsko-rekreacijsku namjenu.

Razlog za stavljanje izvan snage Plana je to što je on do danas samo u jednom dijelu realiziran izgradnjom Nastavno sportske dvoranje „Gradski vrt” s izgradnjom parkirališta i uređenjem okoliša dvorane kao i rekonstrukcijom zgrade Paviljona Gradski vrt. Postojeći plan koči razvojne projekte grada, poduzetničke inicijative kao i poterbe građana koji žive na tom prostoru te ga je potrebno uskladiti s planom šireg područja, odnosno Generalnim urbanističkim planom Osijeka.

Sadržaji koji su do sada planirani Detaljnim urbanističkim planom „Gradski vrt”, a koji do sada nisu realizirani, kvalitetno će se smjestiti unutar prostora Generalnog urbanističkog plana predviđenog za sport i rekreaciju, uz prateće sadržaje i mješovitu namjenu.

Ovom bi se odlukom ujedno riješili određeni problemi prometne regulacije (rješavanje obodnog prometa i prometa u mirovanju) te komunalne infrastrukture.

Izrada Urbanističkog plana uređenja kompleksa “Gradski vrt” obuhvaća grafički (kartografski prikazi) i tekstualni dio (odredbe za provedbu plana). Sredstva za izradu planirana su u Proračunu Grada Osijeka za ovu godinu, a procijenjena vrijednost nabave iznosi 75.000 kuna s PDV-om.

Tekst prijedloga Odluke o izradi urbanističkog plana uređenja kompleksa „Gradski vrt“ možete pogledati u prilogu.Tekst: Osijek031.com
Foto: Cistracun.net


 Stranica prilagođena ispisu
Stenci bison bolonjeze...
Prodajem tri drvena pr...
Pula Premantura trazim...
Prodajem garsonijeru 2...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:187

Registrirani online (2): Dino8090, Redakcija 031


Objektiv031

Svjetla grada

Propustili ste? Pogledajte!