Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Početkom 2017. godine osječka udruga Klikeraj započela je provedbu projekta „Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost“ koji za cilj ima prepoznavanje darovitih učenika osnovnih škola na području Slavonije.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, vrijedan je 70.000 kuna, a okuplja 18 osnovnih škola iz pet slavonskih županija (u Bizovcu, Đakovu, Gunji, Našicama, Oriovcu, Račinovcima, Semeljcima, Slavonskom Brodu, Starim Mikanovcima, Strizivojni, Viljevu, Vinkovcima, Vođincima te iz dviju vukovarskih i dviju osječkih škola - OŠ Antuna Mihanovića i OŠ Višnjevac).

Osnovni cilj projekta je razvijanje vještina kreativnog mišljenja kod učenika četvrtih razreda koji su u svojim školama prepoznati kao potencijalno daroviti ili daroviti. Program se sastoji od 10 radionica kroz koje se intenzivno obogaćuje nastavni sadržaj na takav način da kod učenika razvija konvergentno i divergentno mišljenje te ostali aspekti kreativnosti. Program će se provoditi tijekom drugog polugodišta ove školske godine, a učenici će se vježbati u vještinama stvaranja i realiziranja malih i velikih ideja.

Učitelji, nastavnici i stručni suradnici iz osnovnih škola u sklopu projekta educirani su u područjima psihologije kreativnosti i psihologije darovitosti te će pomoću stečenih kompetencija i uz stručnu superviziju u svojim školama provoditi program poticanja kreativnog mišljenja kod darovitih učenika.

Riječ je o prvom ovakvom projektu u slavonskoj regiji, a procjene su da u svakoj skupini može biti oko 2% darovitih učenika, što znači da bi se ovim projektom moglo identificirati više od 50 darovitih učenika s kojima će se dalje nastaviti raditi na razvoju njihove darovitosti i kreativnosti.

Udruga Klikeraj djeluje tri godine, čini ju tim mladih psihologa pod vodstvom Josipe Mamužić, a tijekom tog kratkog razdoblja postala je prepoznatljiva na području istočne Hrvatske svojim djelovanjem na razvoju kreativnosti i drugih aspekata kognitivnog razvoja u darovite djece kroz brojne edukacije, radionice i predavanja.

Više informacija o udruzi i njihovim aktivnostima možete pronaći na njihovim službenim stranicama.

Tekst: Osijek031.com

Pročitajte i..
Udruga Klikeraj: "Imam ideju" – novi ciklus radionica


 Stranica prilagođena ispisu
Vrhunski majstori kara...
potpuna odrada vaše sv...
Nemački Bokser štenci ...
Prodaje se vikendica s...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:108

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Pun mjesec