Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Grad Osijek na svojim je mrežnim stranicama postavio obavijest svim pravnim i fizičkim osobama o tome kako postupati u zimskim uvjetima, odnosno tko je zadužen za uklanjanje snijega i leda s javnih površina.

Radi se o odredbama iz Odluke o komunalnom redu objavljene u Službenom glasniku Grada kojima je propisana obveza uklanjanja snijega i leda s javnih prometnih površina i pokrova uz javne prometne površine čim nastanu zimski uvjeti korištenja javnih površina.

Zimski uvjeti nastaju kada snijeg napada do visine od 5 cm ili nastaje trajna zaleđenost javnih površina. Led se s javnih prometnih površina uklanja čim nastane.

Uklanjanje snijega i leda s nogostupa uz zgradu je obveza vlasnika ili korisnika stanova i poslovnih prostora, a uklanjanje snijega i leda s nogostupa uz neizgrađeno građevinsko zemljište je obveza vlasnika neizgrađenog građevinskog zemljišta i to u cijeloj dužini čestice bez obzira koji dio čestice je izgrađen.

Uklanjanje snijega i leda s nogostupa ispred uličnih poslovnih prostora je obveza vlasnika ili korisnika tih prostora, a uklanjanje snijega i leda s nogostupa ispred kioska i pokretnih naprava je obveza vlasnika ili korisnika kioska ili pokretne naprave.

O uklanjaju snijega i leda s kolodvora, tržnica, sajmišta, groblja i otvorenih športskih terena je u obvezi vlasnika ili pravne ili fizičke osobe kojima je povjereno upravljanje tim prostorima. Uklanjanje snijega i leda s parkirališta koja su u sustavu naplate je u obvezi koncesionara, a s autotaksi stajališta prijevoznika koji obavljaju autotaksi djelatnost.Tekst: Osijek031.com
Foto: Inja Pavlić/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju stenci Mops...
APARTMAN 2+1 slobodno ...
GROM, mužjak, crni NO,...
Na prodaju rucno hranj...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:159

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Na Trgu

Propustili ste? Pogledajte!