Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Novi stadion u Gradskom vrtu je neupitan kapitalni projekt vlasnika i uprave osječkog nogometnog prvoligaša, a nije isključeno da on dobije i puno veću dimenziju. Naime, NK Osijek je spreman (iz)graditi objekt koji će imati karakter nacionalnog stadiona za potrebe hrvatske nacionalne vrste, prvenstveno A reprezentacije, ali i ostalih selekcija pod okriljem HNS-a! Stoga je takva inicijativa i krenula iz našeg Kluba, a iz Saveza su odmah odgovorili da je takav projekt - dobrodošao!

Hrvatski nogometni savez pozdravlja svaku inicijativu koja ide u smjeru izgradnje bolje infrastrukture jer stalno naglašavamo da je upravo to važan preduvjet za daljni razvoj hrvatskog nogometa u cjelini. U tom kontekstu veseli nas stav NK Osijek o izgradnji novog stadiona i klupskog kampa. HNS poziva i državu da se uključi u izgradnju odgovarajućeg objekta koji bi imao nacionalni predznak i konačno omogućio i našoj reprezentaciji da svoje domaće utakmice igra u primjerenim, europskim uvjetima, izjavio je glasnogovornik našeg nogometnog Saveza, Tomislav Pacak.

Osijek ima sve što je potrebno

Predsjednik osječkog prvoligaša Ivan Meštrović nedvosmisleno je potvrdio kako će se novi stadion u našem gradu zasigurno izgraditi. Ukoliko njegova namjena bude prvenstveno vezana uz potrebe Kluba, kapacitet bi mu iznosio oko 12.000 mjesta, no ako bi se s HNS-om i dakako Vladom Republike Hrvatske postigao dogovor da to bude i nacionalni stadion, na njegovim bi se tribinama moglo smjestiti od 25.000 do 30.000 gledatelja.

Jasno je da smo za klupski stadion spremni podnijeti kompletne troškove, ali moram reći da bismo većinu sredstava osigurali i kada je u pitanju stadion na kojem bi u budućnosti igrala naša reprezentacija! Zašto bi nacionalni stadion morao biti u glavnom gradu? Osijek i kao grad i središte Slavonije i Baranje ima sve potrebne preduvjete da bismo u našoj sredini mogli imati takav, višestruko vrijedan i koristan sportski objekt. Pritom mislim i na prometnu povezanost u širem europskom kontekstu, kao i na smještajne kapacitete za sve one koji bi dolazili na utakmice, rekao je Meštrović.

Na ovu se temu očitovao i direktor Nogometnog kluba Osijek Igor Galić koji smatra kako bi spomenuto rješenje bilo idealno:
Ionako idemo u izgradnju stadiona, a siguran sam da je upravo Osijek idealna sredina za budući nacionalni stadion. Prije svega, naša je momčad u Gradskom vrtu uvijek bila sjajno primljena, atmosfera je na svim utakmicama bila izvrsna, popunjenost tribina također, pa je i to jedan od razloga što smo potaknuli ovu inicijativu. Dakle, onima koji će o tomu odlučivati šaljemo jasnu poruku da smo spremni i sposobni odraditi do kraja taj zahtjevni projekt koji bi imao puno širi interes u odnosu na našu lokalnu zajednicu.

Na Pampasu će se graditi Kamp

Galić je tomu dodao da bi jedno takvo, moderno izdanje u našem gradu bilo moguće napraviti u nekakvom vremenskom roku od dvije i pol do tri godine. Prethodno će NK Osijek, nema nikakve dvojbe, izgraditi Kamp u kojem će njegova Škola nogometa imati sve potrebne uvjete za vrhunski rad i povećani broj polaznika...

Intenzivirali smo razgovore s Gradom, a Kamp bi trebao biti na prostoru Pampasa u zapadnom dijelu Osijeka. U planu nam je napraviti čak desetak terena, ali i jedan manji stadion čiji bi kapacitet bio do 3.500 mjesta. To nam je važno i zbog činjenice da bismo na njemu igrali naše domaće utakmice dok bi se gradio novi objekt u Gradskom vrtu. Dakle, stadion na Pampasu imao bi sve ono što je potrebno za odigravanje službenih susreta jer nije upitna ni nužna rasvjeta, niti nakrivanje određenog broja mjesta na tribinama. Vjerujem da bi radovi mogli započeti vrlo brzo, a sve bi trebalo biti završeno u roku od najviše godinu i pol dana.

Djeca će imati vrhunske uvjete za rad!

Predvidljiva je projekcija da bi taj projekt NK Osijek stajao do 7,5 ili najviše 8 milijuna eura, a po njegovom završetku, mlađe kategorije prvoligaša s Drave imat će na raspolaganju vrhunske uvjete:
Znamo koliko nam znači Škola nogometa i ne sumnjamo da će ona i ubuduće iznjedriti brojne igrače koji će ostvariti vrhunsku karijeru. Želimo da sa sadašnjih 400-injak djece, ubuduće u mlađim dobnim uzrastima imamo i tisuću dječaka i mladića kojima ćemo pružiti maksimum na planu infrastrukture i logistike, naglašava Galić.

Predsjednik Meštrović je zaključio kako su novi vlasnici Nogometnog kluba Osijek u vrlo kratkom vremenskom razdoblju otkako su preuzeli dužnost i obveze napravili uistinu puno:
U tih desetak mjeseci ne samo da smo stabilizirali i značajno pojačali momčad koja nam je treća na tablici i u polufinalu Kupa, nego se napredak i pozitivna atmosfera osjećaju baš u svakom segmentu našeg funkconiranja. Do sada smo uložili više od 30 milijuna kuna, a planovi su nam još ambiciozniji. Zaista se može reći da smo pokrenuli grad, uostalom, naš Bijelo-plavi navijački klub ima 13.000 članova. Uz najbolje želje svim našim sugrađanima i navijačima u novoj godini, mogu im poručiti i da će predstojeća 2017. biti velika i značajna i u kontekstu onoga što ćemo učiniti ne samo za NK Osijek nego i za grad u cjelini, pa i šire, poručio je Meštrović.Tekst: NK Osijek
Foto: Mladjo/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
Re: Gradski vrt kao nacionalni stadion?
01-03-2017 12:16:11 pm :: more456
Ovo podsjeća na INA-u - hrvatsko -mađarsko partnerstvo.
Ako će to biti nacionalni stadion onda bi trebao biti hrvatsko vlasništvo. Kak je napisano to izgleda da bi bilo hrvatsko-mađarsko partnerstvo (Orban je već doznačio neke novce!). U svakom slučaju ako se krene u realizicaiju treba još puno toga razjasniti.
Nova INA nam ne treba!
01-03-2017 08:35:34 pm :: !Klick
more456 je napisao/la: ›
Ovo podsjeća na INA-u - hrvatsko -mađarsko partnerstvo.
Ako će to biti nacionalni stadion onda bi trebao biti hrvatsko vlasništvo. Kak je napisano to izgleda da bi bilo hrvatsko-mađarsko partnerstvo (Orban je već doznačio neke novce!). U svakom slučaju ako se krene u realizicaiju treba još puno toga razjasniti.
Nova INA nam ne treba!


Usporedba ti je katastrofalna jer INA i projekt novog Gradskog vrta koji bi mogao biti nacionalni stadion što znači za potrebe svih nacionalnih nogometnih selekcija a i dom osječkog prvoligaša. novi stadion je siguran i zašto ne bi uz pomoć države postao i nacionalan. Radi se o spoju privatnog jer je NK Osijek privatan klub nebitnih vlasnika i dom nacionalne selekcije odnosno HNSoivih selekcija dok INA je posve nešto drugo. Lupetaš ...
Re: Gradski vrt kao nacionalni stadion?
01-04-2017 08:19:35 am :: more456
Gospodin Mesaroš nije nebitan vlasnik, on je osoba od posebnog povjerenja g. Orbana, isto kao i g. Hernadi.
Podgorica renta apartm...
Prodaje se Kuca sa pra...
imate li iskustva sa c...
Školska knjiga , Zagr...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:176

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci

Propustili ste? Pogledajte!