Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U srijedu, 21. prosinca 2016. godine, u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Trg Sv. Trojstva 3) održana je 3. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj 2016./2017. godini. Na njoj su članovi Senata, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Željkom Turkaljem, razmatrali i usvojili ukupno 15 točaka dnevnog reda, od kojih izdvajamo javnosti najzanimljivije odluke i informacije.

Potencijalnim studentima i široj javnosti zasigurno će najzanimljivija biti informacija da je Senat prihvatio ustroj i Elaborat studijskog programa preddiplomskog dvopredmetnog sveučilišnog studija Sociologija na Filozofskom fakultetu Osijek. Navedeni studij trajat će tri godine, njegovim završetkom kandidati će stjecati 180 ECTS bodova, a planirano je da, nakon dobivanja, njegova izvedba počne u sljedećoj akademskoj 2017./2018. godini.

Nadalje, članovi Senata prihvatili su prijedlog Povjerenstva za dodjelu počasnog znanstveno-nastavnog zvanja professor emeritus prof. dr. sc. Savi Jovanoviću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju Medicinskog fakulteta Osijek. Usvojen je i prijedlog internog Natječaja Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za prijavu znanstvenoistraživačkih i umjetničkih projekata na program IZIP-2016. Ukupan predviđeni fond za financiranje projekata iznosi 900 tisuća kuna, od čega je za STEM područje planirano 60 %, a za društveno-humanističko i umjetničko područje 40 % toga iznosa. Prijave se podnose u elektroničkom i tiskanom obliku do 29. siječnja 2017. godine.

Osim toga, Senat je prihvatio izvješće o upisanim studentima na znanstveno/umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj 2016. /2017. godini. Prema podatcima u izvješću, na Sveučilištu u Osijeku ukupno je upisano 15128 studenata te 1951 apsolvent, što ukupno predstavlja 17078 studenata, od kojih je 10969 redovitih studenata, 858 studenata u dovršenju studija i 5251 izvanredan student.

Između ostaloga, potvrđen je i izbor troje sveučilišnih nastavnika u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora. To su: prof. dr. sc Stjepan Krčmar iz znanstvenog područja Prirodnih znanosti, znanstvenog polja biologija na Odjelu za biologiju (trajno zvanje); prof. dr. sc. Sanja Nikčević iz znanstvenog područja Humanističkih znanosti, znanstvenog polja znanost o umjetnosti, znanstvene grane teatrologija i dramatologija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (trajno zvanje) te red. prof. art. Sanja Drakulić iz Umjetničkog područja, umjetničkog polja glazbena umjetnost, umjetničke grane kompozicija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (trajno zvanje).Tekst: Prof. dr. sc. Željko Turkalj, v.r.
Foto: Cacan/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
Kuća uz more ,Trogirsk...
Iznajmljujem stan u Os...
Vozač/vozačica teretni...
Small breeding station...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:215

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Na Trgu

Propustili ste? Pogledajte!