Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Među zapaženim događanjima Ekumenskog festivala kršćanske kulture “KRISTFEST 2005.” bilo je predstavljanje prijevoda knjige Waltera Winka “Isus i nenasilje”, održano u petak na Evanđeoskom fakultetu u Osijeku gdje je navečer nakon promocije priređen teološki forum o aktualnoj temi “Perspektiva kršćanstva u ujedinjenoj Europi”.

Osječani i mnogobrojna publika upoznati su s djelom američkog borca za nenasilne promjene suvremenika Waltera Winka, profesora na sveučilištu u New Yorku i ujedno karizmatičnog teologa i praktičnog političara koji je veći dio svojega života posvetio konkretnom zagovaranju društveno-političkih promjena u Južnoafričkoj Republici, sudjelujući u tamošnjem povijesnom prevratu i borbi za ljudska prava. O knjizi “Isus i nenasilje” govorio je prof. dr. Peter Kuzmič, rektor Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku, ujedno jedan od recenzenata tiskovine uz mr. Ivicu Šolu, kolumnista “Glasa Slavonije”. U prijevodu Nene Arvaj knjiga je dostupna u Centru za mir i nenasilje Osijek.

- Europski Ustav, koji nije smetnja razvoju kršćanstva, priznaje status regionalnim zajednicama kakav imaju u nacionalnim zakonodavstvima i ustavima. Ustav se opredijelio za multikulturnu i multireligijsku Europu u kojemu su kršćani, kako je rekao Ratzinger, jedni među mnogima. Što se tiče nespominajnja kršćanskoga imena, to bi se svakako moglo promatrati propustom, no treba reći da korijeni Europe jesu i u antici, i u Rimskom pravu, a i u islamskom doprinosu, napose konkretni u razvoju sveučilišta, kazao je Ivica Šola na teološkom forumu “Perspektiva kršćanstva u ujedinjenoj Europi”.

Peter Kuzmič govorio je o ekumenskim vidovima europskog kršćanstva. Rektor Evanđeoskog fakulteta u Ljubljani dr. Mihael Kuzmič naglasio je problematiku autentičnog kršćanskog življenja. Nakon završetka poticajnih izlaganja spomenutih govornika, diskusija je trajala dva sata, a u njoj su sudjelovali teolozi iz Makedonije, Srbije i Crne gore te brojnih drugih zemalja


 Stranica prilagođena ispisu
Vrhunski majstori kara...
Registracija je bespla...
Prodajem vrhunsku šten...
Ako imate stalni posao...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:168

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Vodena vrata