Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U utorak, 29. studenoga 2016. godine, u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Trg Sv. Trojstva 3) održana je 2. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj 2016./2017. godini. Na njoj su članovi Senata, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Željkom Turkaljem, razmatrali i usvojili ukupno 20 točaka dnevnog reda, od kojih izdvajamo javnosti najzanimljivije odluke i informacije.

Studentskoj populaciji i široj javnosti zasigurno će najzanimljivija biti informacija da je Senat prihvatio rezultate Jedinstvene sveučilišne studentske ankete koja je na svim znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku provedena tijekom protekle akademske 2015./2016. godine. „Ovom anonimnom anketom bio je obuhvaćen velik broj studenata. Raduje činjenica da su nastavnici Sveučilišta u Osijeku ocijenjeni do sada najvećom prosječnom ocjenom otkada se ova anketa provodi u posljednjih desetak godina. Prosječna ocjena premašuje 4,5, što znači da su nastavnici prosječno ocijenjeni izvrsnom ocjenom. Svake godine ta ocjena raste, dakle i kvaliteta nastave i odnosa prema studentima, a zadovoljni smo i što je sve manji broj lošijih ocjena“, istaknuo je rektor, prof. dr. sc. Željko Turkalj.

Nadalje, Senat je prihvatio Elaborat studijskog programa diplomskog sveučilišnog studija Ilustracija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Studij traje dvije godine, a njegovim završetkom stječe se 120 ECTS bodova. K tome, imenovano je Povjerenstvo za razmatranje prijedloga i davanja mišljenja s prijedlogom za dodjelu počasnog znanstveno-nastavnog zvanja professora emeritusa prof. dr. sc. Savi Jovanoviću, redovitom profesoru u trajnom zvanju Medicinskog fakulteta Osijek.

Osim toga, članovi Senata prihvatili su uvjete upisa i sustav bodovanja za upis u 1. godinu preddiplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija i stručnih studija na znanstveno-nastavnim i umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta u idućoj akademskoj 2017./2018. godini. Prihvaćen je i prijedlog Natječaja za dodjelu studentskih stipendija i potpora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za akademsku 2016./2017. godinu. Između ostaloga, potvrđen je izbor ukupno sedam sveučilišnih nastavnika u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora, kao prvi izbor ili trajno zvanje.Tekst: Prof. dr. sc. Željko Turkalj, v.r.
Foto: Cacan/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
Novootvoreni obiteljsk...
Žurna prodaja!Jedrilic...
Slobodan muškarac traž...
Po prvi put u Srbiji n...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:171

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Oblaci

Propustili ste? Pogledajte!