Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U sklopu Projekta Osijek, projekta poboljšanja vodokomunalne infrastrukture Grada, Vodovod Osijek danas je predstavio nedavno kupljenu najsuvremeniju opremu namijenjenu održavanju sustava vodoopskrbe i odvodnje.

Radi se o dva kombinirana vozila za čišćenje i uklanjanje nečistoća iz kanalizacijskih cijevi zapremine 8 m3 te jednog istog takvog vozila zapremine 12,5 m3 koja su namijenjena čišćenju i uklanjanju nečistoća iz kanalizacijskih cjevovoda te njihovom transportiranju do mjesta deponiranja, s mogućnošću recikliranja usisne vode i njezinog ponovnog korištenja za ispiranje.Osim ta tri vozila, Vodovod Osijek je nabavio i jedno vozilo za CCTV inspekciju cjevovoda javne odvodnje i jedno vozilo sa sustavom za snimanje zdenaca. Vozila su opremljena najsuvremenijim kamerama koje omogućuju kvalitetno snimanje, praćenje i evidenciju kanalizacijskih cijevi i bunara te obradu snimljenih podataka pomoću računala.

Ukupna vrijednost ove opreme iznosi 15 milijuna i 673.000 kuna, a dobavljač je zagrebačka tvrtka Agra. 75% ukupnog troška pokriveno je iz EU fondova, istaknuo je direktor Vodovoda Ivan Jukić tijekom predstavljanja, a ostatak je nacionalna kompomenta – Grad, država i sama tvrtka Vodovod.Jukić se pohvalio i kako nova vozila stavljaju osječki Vodovod u sam vrh među tvrtkama u Hrvatskoj ali i u široj regiji koje se bave odvodnjom. S time se složio i gradonačelnik Ivica Vrkić istaknuvši kako mu je uvijek drago kada Osijek u nečemu prednjači, a posebno u ovako velikim i bitnim projektima za lokalnu zajednicu. Izrazio je uvjerenje kako će, zahvaljujući novoj opremi, održavanje sustava vodoopskrbe biti još bolje i efikasnije.Jukić je naglasio i kako je ovo jedna od posljednjih komponenti Projekta Osijek. Ostale su još dvije komponente: objekt za filtraciju i objekt za pročišćavanje otpadnih voda u Nemetinu. Sredstva za njihovu izgradnju su osigurana i radovi će uskoro krenuti.Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju bebe bisona...
Na prodaju štenci DZEK...
Tiffany stolica se pro...
69 m2 te 2 balkona pos...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:294

Registrirani online (2): akoide, Redakcija 031


Objektiv031

Oblaci

Propustili ste? Pogledajte!