Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaOvoga tjedna održana je 1. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj 2016./2017. godini.

Na njoj je Senat prihvatio izvješće o upisima studenata u 1. godinu sveučilišnih (preddiplomskih, integriranih i diplomskih) studija i preddiplomskih stručnih studija na znanstveno/umjetničko-nastavnim sastavnicama u akademskoj 2016./2017. godini. Ukupan broj upisanih studenata u 1. godinu studija na preddiplomske, integrirane sveučilišne i stručne studije u novoj akademskoj godini iznosi 3.207 studenata, od toga 2.665 redovitih studenata, 541 izvanredni student, kao i jedan student-strani državljanin.

Prema područjima znanosti, najviše studenata upisano je u području društvenih znanosti, zatim slijede tehničke i biotehničke znanosti te biomedicina i zdravstvo.

Među upisanima je i 30 redovitih studenata prve generacije preddiplomskog sveučilišnog studija Arhitektura i urbanizam na Građevinskom fakultetu Osijek.

Pokretanje novog studija Arhitektura i urbanizam na Građevinskom fakultetu u Osijeku, kao i plan za ustroj još nekoliko novih studija na drugim fakultetima i sveučilišnim odjelima, dokaz je da Sveučilište u Osijeku kvalitetno radi na povećanju broja i proširenju studijskih programa u svrhu razvoja“, istaknuo je rektor Željko Turkalj.

Što se tiče diplomskih sveučilišnih studija, u 1. godinu upisano je ukupno 1.446 studenata, od čega 1.131 redoviti student, 313 izvanrednih studenata te dva strana državljanina. Prema područjima znanosti, najviše je studenata upisano u područje tehničkih, društvenih i biotehničkih znanosti.

Senat je također donio odluku da će se 20. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održati 9. i 10. prosinca 2016. godine u novoj zgradi Građevinskog fakulteta Osijek. Osim toga, Senat je dao suglasnost za izmjene i dopune dva studijska programa preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija do 20%: Ekonomska politika i regionalni razvitak na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i Dentalna higijena na Medicinskom fakultetu Osijek, a dao je i suglasnost za provedbu postupka javne nabave za usluge zaštitnih arheoloških iskopavanja za novu zgradu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u sveučilišnom kampusu.Tekst: Osijek031.com
Foto: Cacan/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
Toy crvene pudle Crve...
Patuljaste pudle u pon...
Saznajte sve o ovom di...
Izdajemo stanove za ra...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:244

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Advent u Osijeku

Propustili ste? Pogledajte!