Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Dobra vijest za Grad Osijek i njegov proračun: Državni ured za reviziju obavio je financijsku reviziju poslovanja Grada za 2015. te mu je dao bezuvjetno pozitivno mišljenje.

Revizija je započela u travnju i trajala je do rujna mjeseca, a obuhvatila je kompletan pregled financijskog poslovanja grada u prošloj godini, uključujući ispitivanje dokumenata, isprava i izvješća, sustava unutarnje kontrole i unutarnje revizije, računovodstvenih i financijskih postupaka, te drugih evidencija, kao i ispitivanje financijskih transakcija u smislu zakonskog korištenja sredstava.

Ovo je prvi put da je Grad Osijek dobio bezuvjetno revizorsko mišljenje budući da je prethodnih godina dobivao „samo“ uvjetno mišljenje. Bezuvjetno mišljenje je palac gore Državnog ureda za reviziju, potvrda da nisu utvrđene nikakve veće nepravilnosti ili propusti te da Grad posluje u skladu sa zakonima i drugim propisima.

Gradonačelnik Vrkić smatra kako je to dokaz transparentnosti gradske uprave u prikupljanju i trošenju proračunskog novca te nastavak procesa otklanjanja nedostataka naslijeđenih od prethodih vlasti i vraćanja sustava financijskog poslovanja u normalu.

A jedan od razloga za pozitivnu odjenu revizora svakako je i weblog „Čist račun - Osječki proračun“ gdje se na vrlo transparentan način prikazuje kako se puni i prazni gradski proračun.Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju vrhunsko le...
Stenci DOBERMANA, vrhu...
U izdanju Jugoslavensk...
Rastavljena, vrlo njeg...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:78

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci