Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kasni početak izgradnje Centra za autizam u Osijeku. Iako je gradnja trebala započeti u rujnu ove godine, od toga za sada nema ništa.

Podsjetimo, 10. listopada prošle godine potpisan je sporazum između Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i resornih ministarstava zdravlja, socijalne politike i obrazovanja o izgradnji Centra za autizam u Osijeku. Određena je i lokacija - na prostoru sadašnjeg Centra Vinko Bek u Vinkovačkoj ulici.

Osječko-baranjska županija raspisala je javni natječaj, no nakon javnog natječaja utvrđeno je da izgradnja Centra umjesto planiranih 7,2 milijuna kuna košta 13,75 milijuna kuna, a još 7-8 milijuna kuna potrebno je za njegovo opremanje. Natječaj je poništen, a župan Šišljagić obećao je kako će se na sljedećoj sjednici Županijske skupštine razgovarati o izdvajanju dodatnog proračunskog novca za tu namjenu kao i raspisivanje novog natječaja.

Na današnjem sastanku s predstavnicima Građanske inicijative za izgradnju Centra za autizam i Udruge obitelji djece s autizmom „Dar“ župan Šišljagić također je dao jamstva kako će Županija osigurati potrebna sredstva, a poslije će od resornih ministarstava i Grada zatražiti dodatna sredstva iz njihovih proračuna za 2017. godinu. Ukoliko oni ne budu htjeli sudjelovati, OBŽ je spremna sama isfinancirati gradnju Centra. Župan je izrazio uvjerenje kako bi gradnja Centra, unatoč svemu, mogla početi do kraja ove godine.

Emilija Šmit-Polić iz Građanske inicijative izrazila je nezadovoljstvo nepoštivanjem rokova. Podsjetila je kako Osijek i cijela Slavonija nemaju rehabilitacijski centar za osobe s posebnim potrebama ili Centar za autizam, iako samo u Osječko-baranjskoj županiji postoje 103 evidentirane osobe koje imaju teškoće iz autističnog spektra, a u cijeloj Slavoniji i Baranji ih je 241. Naravno, stvarni broj je daleko veći, jer mnoga djeca nisu obuhvaćena sustavom socijalne skrbi ili školskim sustavom, a njihov broj raste iz godine u godinu.

Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
10-07-2016 02:17:46 pm :: osbiker
Ma kako centar bez opreme može koštati skoro 14.000.000,00 eu?
10-07-2016 02:47:18 pm :: Redakcija 031
Pročitajte i ostale Facebook komentare

Tražimo vozače/ice C k...
Stenci AMERICKE AKITE,...
Plastenik 6x4x2m,za vr...
Vidoviti Emanuel, tali...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:108

Registrirani online (1): Zdrale


Objektiv031

Pozdrav iz Tvrđe