Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaGrad Osijek raspisao je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Grada.

Korisnici potpore mogu biti mikro, mali i srednji poduzetnici, isključivo trgovačka društva i obrti, koji su zakonom definirani kao subjekti malog gospodarstva.

Uvjeti za dodjelu potpore su, između ostalog, da poduzetnici imaju sjedište na području Grada, u cijelosti su u privatnom vlasništvu, imaju najmanje jednog zaposlenog, nemaju evidentiran dug prema Poreznoj upravi ili prema Gradu te nad kojima nije otvoren stečajni postupak, postupak predstečajne nagodbe ili postupak likvidacije.

Potpore se dodjeljuju za pokriće dijela troškova izvršenog ulaganja, s time da porez na dodanu vrijednost nije prihvatljiv trošak. Priznaju se troškovi nastali u 2016. godini.

Ukupno raspoloživa sredstva namijenjena za dodjelu potpora po ovom javnom pozivu iznose 300.000 kuna.

U okviru Javnog poziva poduzetnici se mogu prijaviti za sljedeće mjere:
1. Potpore za pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika - za troškove nabave strojeva, opreme i alata te uređenje poslovnog prostora, u visini od 70% troškova (bez PDV-a), a najviše 20.000 kuna;
2. Potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme – za troškove kupnje i ugradnje strojeva i opreme u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 20.000 kn;
3. Potpore za certificiranje proizvoda i procesa - za troškove uvođenja i implementacije sustava upravljanja kvalitetom i certificiranje sukladnosti vlastitih proizvoda prema hrvatskim i europskim normama i smjernicama u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 10.000 kn;
4. Potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima - dodjeljuju se obrtnicima tradicijskih i umjetničkih obrta za troškove nabave alata i opreme te uređenja poslovnog prostora u visini od 80% troškova (bez PDV-a), a najviše 10.000 kn;
5. Potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije - za troškove izrade projektnih prijedloga i pripreme popratne dokumentacije pri prijavi na natječaje za korištenje sredstava iz fondova Europske unije u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 10.000 kn;
6. Potpore za izlaganje na sajmovima - za izlaganje na domaćim i inozemnim sajmovima za troškove izložbenog prostora na sajmu, te troškove smještaja i prijevoza izlagača na sajmu u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 5.000 kn.
7. Potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika - za troškove stručnog obrazovanja i osposobljavanja za rad zaposlenika u visini od 50% troškova (bez PDV-a), a najviše 20.000. Priznaju se troškovi za programe koji su odobreni od nadležnog ministarstva za obrazovanje, ali bez troškova za studiranje i seminare.

Jedan poduzetnik može podnijeti prijavu za jednu mjeru. Prijava se podnosi putem pošte ili predajom u Pisarnicu Grada Osijeka na adresu: Grad Osijek, F. Kuhača 9, 31000 Osijek s naznakom „Ne otvarati - Prijava na Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka“. Obrasce za prijavu podnositelji prijava mogu preuzeti u pisarnici Grada Osijeka ili na web stranici Grada: osijek.hr.

Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2016. Prijave se razmatraju prema redoslijedu njihovog primitka.

Sve detalje javnog poziva možete pronaći dolje u tekstu.
Tekst: Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu


Nizozemska tvrtka“OXII...
Stenci nemackog malog ...
Offer for sale chihuah...
Traze se zene sa znanj...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:53

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Laku noć grade

Propustili ste? Pogledajte!