Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaU organizaciji Grada Osijeka i Hrvatske udruge poslodavaca, u sjedištu HUP-a predstavljena je Eko-industrijska zona “Nemetin”.

Prisutne je u ime Grada Osijeka pozdravio zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, a prezentaciju je održala pročelnica Kornelija Mlinarević.

Eko-industrijska zona “Nemetin” nalazi se na području grada Osijeka, ima zavidan geostrateški položaj i namijenjena je malim, srednjim i velikim poduzetnicima za prerađivačke kapacitete te veće industrijske pogone koji trebaju značajnije površine i/ili blizinu pročišćivača vode. Eko-industrijska zona rezultat je projekta Grada Osijeka koji je gotovo 99% financiran sredstvima Europske unije. Predstavljanje je okupilo brojne uzvanike iz poslovne zajednice te uvažene gospodarske atašee iz Veleposlanstava zemalja članica EU, kao i predstavnike trgovačkih komora u RH.

U okviru predstavljanja, održane su tri prezentacije.

Prezentaciju o razvoju poslovne i komunalne infrastrukture zone Nemetin održala je Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo. Pojasnila je pri tom i Program olakšica i poticaja investitorima u Industrijskoj zoni Nemetin, koje obuhvaćaju mjere za smanjenje cijene zemljišta prema prioritetnim djelatnostima te umanjenje cijene za one investitore koji su izvozno orijentirani.

Ugovori o kupnji zemljišta u zoni do sada su sklopljeni s tvrtkama "Lagermax" i "Messer Croatia plin", a na jednoj od parcela gradit će se Centar za obnovljive izvore energije i bioplinsko postrojenje, što je zajednički projekt Grada i osječkoga Sveučilišta. Kratku prezentaciju o perspektivama tvrtke Messer, izložio je Robert Mustač, presjednik Uprave Messer Plin Croatia d.o.o.

Završno izlaganje imao je Dario Kobešćak, izvršni koordinator Službe za realizaciju i podršku investicijskim projektima iz Agencije za investicije i konkurentnost, u kojem je razložio prednosti ulaganja u poslovne zone unutar RH te prezentirao neke od do sada uspješno završenih projekata.Tekst i foto: Osijek.hr


 Stranica prilagođena ispisu


Štampa na balonima svi...
Na prodaju ostrodlaka ...
Iznajmljujem garsonjer...
ONLINE INSTRUKCIJE PUT...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:370

Registrirani online (1): cacan


Objektiv031

Promet na oblizanici

Propustili ste? Pogledajte!