Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Auli Rektorata Sveučilišta J.J.Strossmayera održana je svečanost obilježavanja 45 godina postojanja i rada Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku. Čestitku je, u ime Grada Osijeka, uputio zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš.

Na početku svečanosti pozdravne riječi prisutnima je izgovorio dekan Fakulteta Drago Šubarić, a emotivnim govorom obratio se i prvi dekan Tomislav Lovrić.

Podsjetimo, zbog stanja i potreba u prehrambenoj industriji Slavonije i Baranje, 1970. u Privrednoj komori u Osijeku prihvaćena je inicijativa nekoliko profesora Tehnološkog fakulteta u Zagrebu – Biotehnološkog odjela, o osnivanju Prehrambeno-tehnološkog odjela na Visokoj poljoprivrednoj školi u Osijeku. Odlukom Sabora SR Hrvatske o uvođenju Prehrambeno-tehnološkog odjela uz ratarski i stočarski smjer, 1971. Visoka poljoprivredna škola postaje Poljoprivredno-prehrambeno tehnološkim fakultetom (PPTF). Studij prehrambene tehnologije provodio se odvojeno od ostalih smjerova pri PPTF-u, prema posebnom planu i programu, u prostorima PPTF-a, Pedagoškog fakulteta, Elektrometalskog školskog centra i Tehničke škole “Ruđer Bošković. Godine 1975. osnovano je Sveučilište u Osijeku. Ono je utemeljeno Odlukom Hrvatskog sabora u ožujku 1975., a Sporazum o osnivanju osječkog sveučilišta potpisalo je 31. svibnja 1975. osam ustanova. Razvojem Prehrambeno-tehnološkog odjela, stvaranjem boljih materijalnih uvjeta rada te osnutkom Sveučilišta u Osijeku, stvorene su realne pretpostavke za osnivanjem Prehrambeno-tehnološkog fakulteta kao samostalne jedinice. Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek samostalno djeluje od 1976., u okviru RO Biotehničkog znanstveno-nastavnog centra. Danas je Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek moderno visoko učilište koje trenutno pohađa, u okviru svih programa, 650 studenata, a čiji su studijski programi usklađeni s programima srodnih studija u Europi. Fakultet godišnje upisuje oko 130 novih studenata, a studij završi 60-ak studenata.

Od akademske godine 2005./2006. na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek ustrojen je jedan preddiplomski studij (Prehrambena tehnologija), tri diplomska studija (Prehrambeno inženjerstvo, Znanost o hrani i nutricionizam i Procesno inženjerstvo), trogodišnji doktorski studij Prehrambenog inženjerstva te jednogodišnji poslijediplomski specijalistički studiji: Sigurnost i kvaliteta hrane, Tehnologije tradicionalnih mesnih proizvoda i Nutricionizam.

 Stranica prilagođena ispisu
Na prodaju dva ženska ...
UKNJIŽENO - MOGUĆ KRED...
Instrukcije iz statist...
PRODAJE SE KUCA U KORO...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:105

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Vodena vrata