Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Osijeku je danas održan okrugli stol pod nazivom "Sustavno zapošljavanje osoba s invaliditetom" u organizaciji tvrtke Selectio d.o.o. koja provodi projekt Zaposliosi.

Projekt Zaposliosi provodi se od travnja prošle godine i traje do srpnja ove. Vrijednost projekta je 137.000 eura, a sufinanciran je 95% sredstvima Europskog socijalnog fonda. Svrha projekta je razviti informacijske alate koji će poslodavcima olakšati zapošljavanje osoba s invaliditetom jer je iskustvo pokazalo da poslodavcima nedostaju informacije o tome koje su prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom iz poslovne perspektive.

Na okruglom stolu predstavljena su četiri alata koja su razvijena u prvoj fazi projekta. Prvi alat je virtualna kompanija koja se može pronaći na web stranici zaposliosi.hr, a koja daje konkretne primjere zapošljavanja osoba s invaliditetom na pojedinim radnim mjestima – u uredu, u tvornici, u skladištu itd. te kako prilagoditi radna mjesta takvim osobama.

Drugi je alat za samoprocjenu kojim se poslodavcima omogućava uvid koliko su već sada prilagođeni zapošljavanju osoba s invaliditetom te im se pružaju savjeti kako stvoriti kvalitetne preduvjete za ravnopravno uključivanje osoba s invaliditetom u radni kolektiv.

Treći alat je kalkulator poticaja koji poslodavci mogu dobiti od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Zavoda za zapošljavanje osoba s invaliditetom koji poslodavcima omogućuje uvid u to koje poticaje i u kojim iznosima mogu ostvariti za plaće osobe s invaliditetom, njihovo obrazovanje i prilagodbu radnog mjesta tim osobama.

Četvrti alat su pregled zakonodavstva i primjeri najbolje prakse konkretnih poslodavaca koji imaju iskustvo u zapošljavanju osoba s invaliditetom te su podijelili svoja iskustva s drugima, kao i dokumente i vodiče za sustavan pristup zapošljavanju osoba s invaliditetom.Tekst: Osijek031.com
Foto: Teuta Stazić


 Stranica prilagođena ispisu
Štenci mini bull terij...
Americka Akita stenci,...
Prijateljstvo s povlas...
Ostalo ih je 4. 2 mu...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:169

Registrirani online (1): akoide


Objektiv031

Osječki most