Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas je u Osijeku održan Dan neprofitnih udruga, u zajedničkoj organizaciji Microsofta Hrvatska i Microsoftovog partnera zaduženog za donacije - TechSoupa. Ovaj događaj, održan u Microsoftovu Inovacijskom Centru (MIC) u Osijeku,posebnu pozornost skrenuo je na važnost rada neprofitnih udruga s naglaskom na ulogu tehnologije kao jednim od ključnih faktora za napredak i razvoj neprofitnih organizacija.

Microsoft je na globalnoj i lokalnoj razini već desetljećima snažan partner neprofitnim organizacijama pomažući im da svoje društvene aktivnosti odrade lakše i brže. Pomoć je, osim novčano, često i u obliku softvera; od Windowsa, preko Officea do specijaliziranih serverskih rješenja. Također, Microsoft donira i Office 365 rješenje koje, kao rješenje u oblaku, može pomoći mnogim neprofitnim organizacijama, smanjenjem budžeta potrebnih za uredska rješenja, mobilnošću, povezanošću i jednostavnošću koje nudi. Zato je ovogodišnji Dan neprofitnih udruga bio posvećen upravo tehnologijama koje direktno mogu pomoći u radu neprofitnih organizacija, a o čemu su govorili stručnjaci iz Microsofta i TechSoupa te članovi neprofitnih organizacija, a organizirani su i demonstracijski stolovi na kojima su se mogli dobiti praktični savjeti i na kojima se moglo saznati sve o Microsoftovim tehnologijama.Uz predavanja i prezentacije na kojima se moglo čuti više o Microsoftovim programima za zajednicu kao što je YouthSpark, o primjerima programske podrške u aktivnostima neprofitnih udruga te TechSoupovom programu doniranja programske podrške, održano je i predavanje o Microsoft Office 365 rješenju kao platformi za suradnju.

Na Danu neprofitnih udruga održan je i vrlo zanimljiv Okrugli stol na kojem su sudjelovalidogradonačelnik Osijeka Vladimir Ham, Nikola Mujdžić, dopredsjednik udruge Nova generacija, Magdalena Ećimović iz Udruge za nezavisnu medijsku kulturu te Vedran Ostojić, predstavnik Centra za poduzetništvo, a govorilo se na temu "Uloga tehnologije u civilnom društvu", uz moderatora Ratka Mutavdžića iz PROJEKTURE: - Drago mi je što je Microsoftov dan neprofitnih udruga naišao na zanimanje i što smo ljude okupili u Microsoftovu inovacijskom centru u Osijeku kao mjestu na kojem se razmjenjuju znanja, iskustva i inovacije. Brojne su neprofitne udruge već prepoznale važnost implementiranja novih tehnologija, a ovim danom cilj nam je bio približiti inovacije koje udrugama mogu olakšati i pojednostaviti rad te učiniti njihov posao učinkovitijim. Danas je nezamislivo raditi bez modernih tehnologija i nadam se da su neprofitne udruge iskoristile ovaj dan da se povežu i razmjene iskustva - rekao je Ratko Mutavdžić, osnivač i direktor tvrtke PROJEKTURA, savjetodavne kompanije koja radi s novim i tehnologijama u nastajanju kako bi ih uvela u organizacije i korporacije.Tekst i foto: Branka Obuljen Štritof

Najava: BIOS: Dan neprofitnih udruga


 Stranica prilagođena ispisu
Shar Pei štenci oštenj...
Na prodaju zenka nemac...
Tražim ženu ( oko 40 g...
Chow Chow štenci ro...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:131

Registrirani online (1): mata


Objektiv031

Grad Osijek