s Očekuju li nas veće participacije i police dopunskog zdravstvenog osiguranja?
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Pravu je buru podigla nedavna izjava ministra zdravlja Rajka Ostojića kako se ozbiljno razmišlja o podizanju cijene participacije i dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Ministar je naime priznao kako je situacija u hrvatskom zdravstvu gora nego prije dvije godine kada je preuzeo resor te kako Vlada nije uspjela ostvariti ono što je obećala o zdravstvu u Planu 21 zbog nedostatka hrabrosti za teže poteze i reforme. Prošle se godine zdravstveni sustav u Hrvatskoj zadužio za novih 1,1 milijardu kuna te je povećanje cijena najavljeno kao moguće rješenje problema.

U ovom trenutku participacije u primarnoj zdravstvenoj zaštiti za pacijente koji nemaju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja iznose 10 kuna za posjet liječniku ili izdavanje lijeka na recept u ljekarni, dok u bolnicama participacije iznose do 20% cijene usluge ili najviše 2.000 kuna po računu. Pacijenti s dopunskim osiguranjem oslobođeni su plaćanja svih participacija za zdravstvene usluge. Jedinstvena cijena police dopunskog osiguranja koju je HZZO uveo jesenas za sve kategorije osiguranika ostaje 70 kuna.

Nakon što je HZZO demantirao izjavu ministra o poskupljenju dopunskog zdravstvenog osiguranja, rekavši kako njegova cijena ostaje ista, i sam ministar je izmijenio svoju prvotnu izjavu. Sada tvrdi kako je povećanje participacije i cijene dopunskog osiguranja samo jedna od opcija o kojima se razmišlja, no to još uvijek nije konačna odluka.

Dakle, novi financijski udar na građane za sada je izbjegnut, ali pitanje je hoće li tako i ostati ili će nagomilani dugovi u zdravstvu, koje Vlada nije uspjela smanjiti, ponovno pasti na leđa pacijenata.Tekst: M.M./Osijek031.com Stranica prilagođena ispisu
01-17-2014 12:21:24 pm :: simo031
Do sada se već više puta pokazalo, da je jedino za što je slosobna ova vlada, zavući ruku u đep građana. Tu su prvaci.
01-17-2014 01:20:09 pm :: partwish
Baš me briga, ja zdravstveno inako nemam već puno godina! (da sarkastičan sam i stvarno godinama nemam zdravstveno)
01-18-2014 06:58:50 pm :: RoadToNowhere
partwish je napisao/la (Pogledaj post): › Baš me briga, ja zdravstveno inako nemam već puno godina! (da sarkastičan sam i stvarno godinama nemam zdravstveno)

Dobro je dok ti ne zatreba, a ne daj bože da ti zatreba, biti će kukulele :/
Prodaja Lagotto Romagn...
Bayliner VROE4 novo pl...
U ponudi jedno muško i...
POMERANCI bebe spremni...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:149

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Božićno drvce