Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Naoko mirna pressica na temu ''tretiranje komaraca'' koja se prijepodne održala u Gradskom poglavartsvu pretvorila se u žestoku prepirku između novinara i gradonačelnika Zlatka Kramarića. Uz već spomenutog gradonačelnika, pred novinarima su se pojavili i član Poglavarstva Željko Bugarić te doc.dr. Enrih Merdić, inače najrelevantnija osoba iz Službe za monitoring komaraca.

Nakon uvodnog Bugarićevog izlaganja u kojem je rekao kako Grad raspolaže sa osam milijuna kuna (oko sedam milijuna odlazi na tretmane, a ostatak na monitoring komaraca), novinarima se obratio i dr. Enrih Merdić.

On je naglasio kako su ta sredstva dostatna za tretiranje samo 6 000 hektara od potrebnih 33 000 hektara larvicidnog područja. Uz spomenutih osam milijuna Grad bi mogao participirati sa još otprilike 2,5 milijuna kuna, a županija sa tek 200 000 kuna.

Iako je Bugarić isprva rekao kako bi se država trebala uključiti sa još desetak milijuna kuna, Merdić je naknadno dodao kako ta cifra nije točna te da je potrebno tri puta više novca, dakle oko 30 milijuna kuna.

Nakon toga se u raspravu uključio i vidno uzrujani gradonačelnik Kramarić koji se osvrnuo na sinoćni Dnevnik u kojem su se između ostalog, spominjali komarci-mutanti te ''maćehinski'' odnos grada Osijeka prema ovoj problematici.

-Ne mogu prihvatiti medijski linč, taj mazohistički pristup osječkih novinara prema svome gradu! Važno je samo napasti i prozvati Grad, i nikog drugog. Ni Županiju, a niti državu. Vi bi trebali stvoriti klimu i ambijent da se ovaj problem riješi što prije - rekao je Kramarić

Na Kramarićev komentar reagirala je novinarka jedne TV kuće te mu je poručila da ne drži lekcije novinarima.

-Shvaćam da novinari mogu pretjerati, ali nisu vam novinari krivi za sve! Problem komaraca nije od jučer, prisutan je svake godine i nije mi jasno kako se još nije uspjelo ništa konkretno riješiti. Na kraju, vi sjedite u Saboru, trebali ste već učiniti nešto!? - odgovorila je novinarka.

-Lokalna samouprava ne može sama riješiti ovaj problem i nije istina da se ne lobira u Zagrebu. Shvaćam brigu za floru i faunu Kopačkog rita i okolice, no meni je ipak na prvom mjestu zdravlje naših građana.

Zatražit ćemo stavku u državnom proračunu koja bi pokrila kvalitetno tretiranje komaraca. Nemojmo politizirati oko teme koja nije političko pitanje. Komarci će letjeti i kada se promijeni vlast. Problem će ostati i mediji trebaju preuzeti odgovornost u njegovu riješavanju.

Tražim poštovanje za trud i novac koji je do sada uložila Gradska uprava. To je sve što traži Zlatko Kramarić! Poručujem da ću se boriti protiv ovog medijskog mazohizma - rekao je na kraju gradonačelnik

Roko Feler


 Stranica prilagođena ispisu
05-05-2005 08:58:00 pm :: vlasac
ti mater sa tim parama koje jebivjetar Merdić spomije ne bi bilo komaraca 10 godina ma koga oni lažu htjeli su još pra izmust na račun komaraca za monitoring komaraca milijun kuna pa šta su tome dnevnice pola miljuna kuna koga mi lažemo...
Sam hetar zaprašivanja je 22 kn i to iz aviona za 10 miljuna kuna godišnje samo avionskim tretiranjem rješili bi problem ,kakav medijski linč koga ona jebe u zdravi mozag ja i dalje tvrdim da su to nezastine cifre pa ljudi moji jel netko zna šta je 30 miljuna kuna za to kupite flotu aviona za zaprašivanje..mislim da to treba novinarima servirati ??Odakle onom majmunu snage i hrabrosti izjaviti da ni ta cijena ne bi bila dovoljna pa to je godšinji buđet nekih manjih tvrtki u Osijeku SRAMOTA

neka netko kontaktira Beograđane i pita ih koliko oni troše za dimljnje komaraca iznad beogrda koji ima 17 puta više stanovnika a ima puno teži problem sa komarcima pa njima sa pola flote 12 aviona u 3 špricanja riješe cjeli grad i okolicu .
pa šta vi mislite da smo mi jedini sa tim problemom imaju ga i Bugari i Rumunji,Ameri,Afrikanci u svakoj sredini gdje je globalizacija i razvoj spora ili mala.. i svi to riješavaju dimljenjem avionom i to za jeftine novce..
05-06-2005 06:18:19 am :: Anonymous
Nij e to tako.
05-06-2005 06:33:09 am :: gaap
nigdje ne piše da je uralao i lupao šakom po stolu
Re: Komarci izazvali sukob gradonačelnika i novinara!
05-06-2005 06:50:09 am :: William H. Bonney
Što može znati čovjek koji nema vozačku o avio zaprašivanju?
05-06-2005 07:39:00 am :: vlasac
dakle po hektaru se od grada izmuze oko cca 220 kn kako ???Prvo grad raspiše natječaj za firme koje če obavljati uništavanje komaraca (razne deratizacijske i dezinsekcijske firme)to su svima nama poznate tvtrke iz Osijeka i okolice koje na svim natječajima pobjeđuju kakvu god da ponudu dali?? Tada te tvrtke iznajmljuju u ime grada avione od jedine 2 firme koje se zaista time bave u Osijeku pilote avione mehaničare tj zakupljuju posao..Od cijene 220 kn po hektaru tvtrke za deratizaciju daju zrakoplovnim tvrtkama 22kn po hektaru..Što znači stvarna cijena hektara je maksimalno 30kn:DAKLE OKO 190 KN IDE TVRTKAMA ZA DERATIZACIJU.. Neka potroše još 50 na troškove rada znači ostaje im 140 knPO HEKTARU!!!!Izračunajte si koliko je dug Osijek +sve ostale opčine pa če te shvatiti da se tu radi o miljunima kn. Mozda če vam sada biti jasno zašto ovo sve skupa kriminalistička policija ispituje več mjesec dana toplo se nadam da če zbog ovoga nekome glave padati...
05-06-2005 07:48:33 am :: vlasac
zanimljiva je cifra koja izade na osnovi dotičnog merdića 7260000kuna samo za jedno tretiranje avionima ( govorimo o 33 000 hektara larvicidnog područja) a obavlja ih se par puta godišnje no mene muči ta cijena po meni stvarna cijena neka je 30 kn a to nas građane košta oko 990000 da se sve izvrši avionom meni ima u gornjoj brojci viška brojeva a vama!!!!!pa neka mi netko objasni šta če bandi 30 miljuna kuna neka netko to meni pojasni očito brod tone pa treba još malko napunit đepove prije odlaska ..
FRANCUSKI BULDOG štenc...
Škoda-Fabia,benzinac,1...
Grafički dizajner s di...
Contact us via: E...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:195

Registrirani online (2): cibalius77, Redakcija 031


Objektiv031

Bijeli oblaci