Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Pročitali ste sve knjige više puta, filmove pogledali u kinu, na dvd-u čak i prošireno izdanje, ne možete dočekati ekranizaciju "Hobita" – u međuvremenu Međuzemlje doživite kroz ovaj sjajan strip…

Izdavač Šareni dućan iz Koprivnice je pripremio ovo izdanje koje svaki lojalan fan serijala mora imati u svojoj kućnoj zbirci. Sam strip je nastao između 1989. i 1990. godine, a u Hrvatskoj je publiciran 2002. godine. Ilustracije je radio David Wenzel, također poznat po svom radu za Marvel za koji je crtao, po meni najbolji dio serijala stripova o ubojitom barabru Conanu pod nazivom "Savage sword of Conan" (što će reći "Divlji mač Conana"), a koji broj iz tog serijala svakako će biti tema jedne recenzije.

No vratimo se Međuzemlju i simpatičnom hobitu Bilbu koji uživaše blagodati što ga pruža Hobbiton sve do trenutka kad mu na vratima ne iskrsne Gandalf koji će mu svaliti more nevolja na leđa - ali to je uostalom u bajkama uobičajena karakteristika čarobnjaka.Uskoro će se Bilbo susresti s većim brojem patuljaka vođenih (b)Thorinom Hrastoštitom(b). Patuljci će mu opustošiti smočnicu i štoviše povesti ga sa sobom kao obijača u lov na vrla bogatstva što ih ljubomorno na Samotnoj gori čuva strašni zmaj.Prva nevolja koja zapada Bilba je golema i dolazi u obliku tri gladna trola…

Trolovi imaju zanimljive kulinarske dvojbe: patuljak na ražnju ili kuhan i sjeckan?

Gandalf spasi družinu natjeravši trolove na međusobnu svađu do zore, koja ih pretvori u kamen. Pustolovina se nastavlja te patuljci i Bilbo bivaju zarobljenima od strane nimalo gostoljubivih Goblina u čijoj su se pećini sklonili kako bi prenoćili.


Zamislite jednog dana da vas dočeka ovakav punac...

Upravo u toj pećini stanovaše biće koje će se pokazati ključnim za cijelu epopeju, no u "Hobitu" mu je ipak dodijeljena manja uloga.


I tako pokupim ja dvije butre, a gajba prazna...

Bilbo prilikom bijega od goblina pronađe Golumov prsten moći (koji mu daje nevidljivost), a istog pobjedi i u nadmetanju u zagonetkama. Družina se ipak uspije spasiti te uz pomoć orlova pobjeći od goblina i Wargova (kako zovu zle vukove onkraj Ruba Divljine). Družina zatim sreće moćnog Beorna koji ih ugosti na svom imanju.

Nakon novog niza nevolja i bijega u bačvama, družina se bliži cilju – blagu koje čuva zmaj Smaug.


Iza sedam mora, iza sedam gora, iza sedam brda i sedam dolina življaše strašni zmaj. Jednog se dana probudio i sam sebi rekao: Pa, gdje ja živim!?

Što se dalje odigralo? Nagađam da znate, dragi čitatelji, završetak ove priče, pa ću još samo navesti tehničke detalje vezane za strip; može se naručiti preko interneta po cijeni od 98 kn, nisam siguran, ali pretpostavljam da ga GISKO ima u svojoj zbirci, no ovaj strip je preporuka, a investicija od tih skoro sto kuna će vam zasigurno obogatiti zbirku postavši jednim od glavnih eksponata iste.

Piše: Saša Paprić


 Stranica prilagođena ispisu
01-29-2009 01:35:24 pm :: krajken
To je super strip, imao sam ga priliku pročitati. A i cijeli Hobit i LOTR i Middle-Earth dimenzija, zakon!
0981380687-Iznajmljuj...
Trebate novac za poc...
Mužjak i ženkica Jorkš...
Prodajem manji dvosoba...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:116

Registrirani online (1): patak


Objektiv031

Oblaci

Propustili ste? Pogledajte!