Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Prije tri tjedna korisnici prostora u zgradi u Ulici Hrvatske Republike 19 b alarmirali su Grad zbog ulegnuća gradskog nogostupa koje je sa zapadne strane velikog gradilišta svakodnevno i naočigled postajalo sve veće.

Zdravko Orešković, voditelj gradskog Odsjeka za promet pri Odjelu za komunalno-stambeno gospodarstvo i promet, najavio je žurnu akciju - pregled pješačke površine u Blok-centru II i podzemne infrastrukture u prolazu prema Gundulićevoj ulici. Najavljeno je obavljeno, ali do danas nije utvrđen točan uzrok potonuća i nagnuća dijela nogostupa između dva kanalizacijska okna.

U strahu od propadanja nogostupa zabrinuti Osječani tražili su sanaciju pješačke površine koja se odvaja od zgrade i naginje nasuprot gradilišta i bušotine "zdenca" kako bi bila spriječena veća šteta.

Željko Posavac, stručnjak iz Odjela za promet, pojašnjava kako su s mjerodavnim stručnjacima Osijek-Koteksa, izvoditeljem radova, nadležni gradski inženjeri "pretresli" moguće uzroke slijeganja i nakrivljavanja pješačke površine, zaključivši da svakodnevno treba pratiti stanje s nogostupom.

- Konkretno, Grad je u suradnji s osječkim Vodovodom provjerio moguće razloge koji su izazvali ulegnuće od 10 do 15 centimetara, u duljini od 15 do 20 metara. Pregledom kanalizacije i vodovodne instalacije nije uočeno puknuće cijevi koje bi raskvasilo zemljište i prouzročilo ulegnuće, odnosno naglo slijeganje tla. Slijeganje se dogodilo brzo i zato je s Osijek-Koteksom dogovoreno da geodetska služba svakodnevno prati i snima tlo te kretanje ulegnuća, što se redovito i čini. Do danas nismo nedvojbeno otkrili uzrok slijeganja, no ono se više ne povećava. Ne možemo reći da su razlog radovi na gradilištu. Bitno je da slijeganje ne ide dalje i da je pješačka površina sigurna i u funkciji. Situacija je pod nadzorom i kada građevina bude završena, investitor će morati sanirati pješačku površinu do zgrade, pojašnjava Željko Posavac.

Podsjetimo, investitor višenamjenskog objekta - javne garaže, poslovnih prostora i stambeno-poslovne građevine je Kappa Osijek, izvođač radova Osijek-Koteks, a stručni nadzor obavlja IGH u osječkom Područnom centru.

Autorica: Nevenka Špoljarić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Isis


 Stranica prilagođena ispisu
09-24-2008 06:55:27 am :: _Jimmy_
hehehe možda je upitanju "veliko gradilište" ha ??
09-24-2008 09:50:21 am :: diva
Z. Orešković nije primjetio nikakvo veliko gradilište u tom dijelu grada, a kamo li ulice. Uzrok je i dalje teško za prepoznati. Cool
09-24-2008 02:19:24 pm :: ix ox
sve je to oke, dok netko nije stradao Cool
Provjerite što Vam zvi...
Prodajem Zemljište na ...
Na prodaju stan 56m2 ...
U potrazi ste za poslo...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:121

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Grad Osijek