Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Gradsko društvo Crvenog križa danas, 10. rujna, na Trgu slobode od 10 sati, obilježava Svjetski dan prve pomoći. U manifestaciji sudjeluje 40 članova Mladeži Crvenog križa, koji za vrijeme programa dijele promidžbeni materijal o prvoj pomoći i programe Crvenog križa.

Cilj obilježavanja dana posvećenog prvoj pomoći je privući pažnju javnosti i ukazati na važnosti pravodobno i na pravilan način pružene prve pomoći. Kroz prvu pomoć nastoji se također izgraditi svijest o solidarnom pomaganju svima kojima je pomoć potrebna, bez razlike.

U ostvarenju ovog cilja važno je u proces osposobljavanja uključiti što više osoba iz raznih društvenih struktura unutar zajednice. Posebno je važno u osposobljavanje za pružanju prve pomoći uključiti i osobe iz vulnerabilnih i marginalnim skupina u zajednici kao što su: djeca svih uzrasta, starije osobe, osobe s visokim rizikom naglo nastupajućih bolesti, osobe s posebnim potrebama (osobe s fizički i mentalno smanjenim sposobnostima), ovisnici, beskućnici, izbjeglice, socijalno ugrožene osobe, etničke grupe, manjine, zatvorenici i drugi.

Osposobljavanjem za pružanju prve pomoći ovih skupina smanjuje se rizik unutar same skupine, a i zajednice u cjelini.

Zbog toga je ovogodišnji Dan prve pomoći posvećen osobama iz navedenih vulnerabilnih i marginalnih skupina, te će se diljem svijeta provesti pod geslom -

"PRVA POMOĆ - BRIGA ZA VAS"


 Stranica prilagođena ispisu
Mlađa i starija gej go...
Apartman kompletno opr...
Prodajem potpuno namje...
Otvoreni za rezervacij...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:116

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Most iz zraka

Propustili ste? Pogledajte!