Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaNa Centralnom groblju počelo je formiranje nove parcele, “O”, kojom će se na 1.300 četvornih metara dobiti prostor za 250 grobnih mjesta. Riječ je o potezu “Ukopa” koji je bio nužan budući da nedostatak grobnih mjesta već neko vrijeme muči Centralno groblje.

- Sve su dosadašnje parcele gotovo potpuno iskorištene, tako da je parcela “O” bila krajnje potrebna. Trenutačno su u tijeku iskapanja, a onda dolazi na red uređenje hortikulture i staza. S obzirom na to da će staze obuhvatiti oko 350 četvornih metara, preostalih 900 kvadrata bit će namijenjeno za grobna mjesta, njih oko 250, no to nije konačna brojka budući da su procjene kapaciteta zemljišta još uvijek u tijeku - kaže Adrijan Farkaš direktor “Ukopa”.

Formiranje parcele “O” na najmlađem od 20 osječkih groblja potaknulo je mnoge na razmišljanje o kapacitetima ostalih groblja, posebice onih na kojima ne postoji mogućnost proširenja poput, primjerice, Retfalačkog. Iz “Ukopa” kažu kako situacija s brojem raspoloživih grobnih mjesta na većini groblja nije kritična, no na nekima od njih broj raspoloživih mjesta sveden je na minimum.

- Nedostatak grobnih mjesta izražen je na Refalačkom groblju, no kako ono nema mogućnosti za proširenje, planiramo proširiti groblje u Mađarskoj Retfali, čije je uređenje započeto još prošle godine. Proširiti bi se trebalo i Donjogradsko groblje, no tamo još uvijek moramo poraditi na dobivanju susjednog zemljišta pogodnog za proširenje. Naravno, oba spomenuta proširenja teško je realizirati zbog trenutačne krize vlasti u gradu, no nadam se da će, nakon što se formira gradsko vijeće, naši projekti krenuti u realizaciju - kaže Farkaš.

Inače, prema “Ukopovim” podacima, na osječkim grobljima ukupno je oko 40 tisuća grobnih mjesta. U 2007. godini na Centralnom je groblju dodijeljeno 140 novih grobnih mjesta, na Višnjevačkom groblju dodijeljeno je njih 39, groblju u Retfali 28, u Mađarskoj Retfali 15, Donjem gradu 13, Novom gradu 12 i Groblju sv. Ane 11 grobnih mjesta. Istodobno na Groblju Kravice dodijeljeno je samo devet novih grobnih mjesta, na Josipovačkom groblju i katoličkom groblju u Tenji sedam, katoličkom groblju u Sarvašu pet, u Podravlju tri, na pravoslavnom groblju u Tenji dva, te po jedno novo grobno mjesto u Briješću i na pravoslavnom groblju u Sarvašu.

Autorica: Ivana Kukić/Glas-Slavonije.hr


 Stranica prilagođena ispisu
01-25-2008 01:16:26 pm :: morgan
ovo je po svemu sudeći najisplativija "stanogradnja"...nikad neće ponestati kupaca...što bi rekli Topalovići "Smrt je siguran posao!"
još da počnu i etažnu gradnju...gdje bi im bio kraj
01-25-2008 03:22:11 pm :: aethur
Ja opet ne kontam. Oni proširuju groblje, a toliko babaca se voza autobusima. Bolje da su uveli još nekoliko autobusnih linija.
Belgijski ovcar MALINO...
Dostupni stenci apriko...
Na prodaju štenci mini...
Na prodaju prelepi šte...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:368

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Advent u Osijeku